האם רכיבה על סוסים מהווה טיפול התנהגותי?

כמה מילים: טיפול CBT בהקשר של רכיבה על סוסים

באופן כללי, רכיבה על סוסים אינה נחשבת לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), אולי למעט מקרים בהם המטופלים למעשה חוששים מפני סוסים או בע”ח. במקרים אלו, טיפול CBT יכלול חשיפה הדרגתית לסוסים ובעלי חיים שונים, כאשר הדגש יהיה ניהול הלחצים והחרדות אשר משתלטות על המטופלים בזמן החשיפה לבעלי החיים האלו. לאחר שהסרנו זאת מהדרך, והבנו באילו מקרים רכיבה על סוסים מהווה טיפול התנהגותי, נמשיך למידע הבא לפניכם.

מה היתרונות של רכיבה על סוסים?

אמנם טיפול טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) נחשב כבעל יתרונות חשובים, אבל גם רכיבה על סוסים מהווה שיטת טיפול עם יתרונות טיפוליים עבור אנשים המתמודדים עם בעיות נפשיות. למשל, הנה כמה מהיתרונות של טיפולים מהסוגים האלו של רכיבה על סוסים:

  • טיפול נלווה: רכיבה על סוסים יכולה לשמש כטיפול נלווה לחרדות ולחצים, מה שמאפשר לעזור לקדם רגיעה וביטחון עצמי.
  • מערכות יחסים: רכיבה על סוסים, למרות שמתמקדת בבעלי חיים, מספקת למטופלים הזדמנות לתרגל וללמוד כיצד לבנות מערכות יחסים עם יצור חי אחר. כמו כן, במהלך הרכיבה מתנהלת אינטראקציה לא מעטה עם המדריכים, מה שמסייע לבנות את הביטחון העצמי של המטופלים.

בסופו של דבר, בעוד שרכיבה על סוסים לא יכולה להיות מסווגת כטיפול CBT, אין ספק שיש לה את היתרונות הטיפוליים שלה. למשל, ההתנהלות עם בעלי חיים כמו סוסים, זה משהו שמאוד מאפשר לחזק את האסרטיביות ואת יכולת ההנהגה של המטופלים.

לשם מה נועדו טיפולי רכיבה על סוסים ו-CBT?

נדגיש כי רכיבה על סוסים וכן טיפולי CBT מהווים סוגי טיפולים, הניתנים לאנשים לא רק במצבים של חרדות ולחצים. טיפולים אלו נועדו כדי לספק למטופלים כלים להתמודדות כללית עם אתגרים וקשיים שונים הן ברמה הרגשית, הפיזית והן ברמה הנפשית. לא פעם, האנשים המטופלים בשיטות אלו פשוט מבקשים לשנות דפוסי חיים ודפוסי התנהלות מזיקים או לא מועילים.

בשונה מטיפולי CBT, רכיבה על סוסים מהווה שיטת טיפול הניתנת לאנשים המתמודדים עם תסמונות שונות. למשל, הפרעות כמו ADD, ADHD, לקויות למידה שונות, בעיות שליטה בכעסים ועוד. אם אתם מתלבטים בין 2 שיטות הטיפול האלו, ההמלצה היא כמובן לקבל ייעוץ אצל הפסיכולוג ולהבין מה הכי מתאים לכם.

כמה עולה טיפול פסיכולוגי?

אם אתם שואלים כמה עולה טיפול פסיכולוג בחיפה או בכל עיר בארץ, התשובה לכך היא: בין הטווחים של כמה מאות שקלים אם אתם הולכים לטיפול פרטי. המחירים יכולים לנוע בין כ-350 – 750 ש”ח ומעלה, הכול תלוי במוניטין, בניסיון ובשיטה שבה הפסיכולוג עובד. עם זאת, חשוב לדעת כי קופות החולים מסבסדות טיפולים רפואיים.

אם אתם נמצאים במצב של דחק ולחץ כלכלי, בהחלט אפשר לנסות את מגוון המטפלים אשר מציעים את שירותיהם דרך קופות החולים. הסבסוד רלוונטי לחברי קופת חולים מכבי, לאומית, מאוחדת וכללית. בסופו של דבר, הכי חשוב לטפל במה שמאתגר את הבריאות הרגשית והנפשית שלכם. גם אם זה יעלה בכיס, התועלת היא עצומה בטווח הארוך.

Tag:CBT